Även om det kan vara skoj att köra runt med sin fyrhjuling i snö och träng under vinterhalvåret, så kan det finnas intresse av att ställa undan den på vintern. Skydda din fyrhjuling eller ATV på bästa sätt från yttre påfrestningar som snö, regn och kyla genom att ta hjälp av våra tips här nedanför.

Råd vid vinterförvaring av fyrhjuling

Precis som med alla andra fordon är det viktigt att lägga lite extra tid på underhåll och förberedelser av din fyrhjuling för att hålla den i gott skick inför vinterförvaringen. För att undvika att din ATV eller fyrhjuling utsätts för onödigt mycket yttre påfrestningar från väder och vind är det bäst att låta den stå skyddad inomhus i ett garage, eller åtminstone under ett tak. Innan du ställer undan den bör du även ta en extra titt i instruktionsboken för att se när det är dags för service, eller om det är något särskilt du behöver tänka på vid vinterförvaring av din specifika modell.

Kolla lufttryck i däck och batteri

En annan viktig sak att tänka på när du ska låta fyrhjulingen stå stilla under vintern är att fylla däcken lite extra. Ett högre däcktryck gör att din fyrhjuling inte utsätter hjulen och lagren för onödig belastning och minskar risken för att däcken tappar sin form. Du kan också välja att palla upp din fyrhjuling med hjälp av speciella stöttor. Fyll bensintanken för att undvika kondens och koppla gärna ur batteriet och underhållsladda det för att hålla det i gott skick och se till att det startar som det ska när det är dags att ut och köra igen. Sist men inte minst bör du även passa på att tvätta av din fyrhjuling eller ATV ordentligt så att det inte sitter kvar ingrodd smuts som kan orsaka skador eller slitage. Därefter kan ett förslag vara att avsluta med ett lämpligt lager vax.

Åsa Lager & Förvaring erbjuder vi möjlighet till vinterförvaring av fyrhjuling och ATV.