Tips vid flytt

Tips vid flytt & organisering.Att organisera och utföra en flytt kan vara både spännande och utmanande. För att få avlastning så väljer allt fler att mellanlagra eller långtidsförvara sina saker i förråd. Oavsett hur du själv väljer att ordna dig flytt så vill vi bjuda på några tips på vägen. Vi hoppas att tipsen ska hjälpa dig komma igång på rätt sätt.

1. Var ute i god tid

Ibland är det så klart lättare sagt än gjort. Men genom att vara ute i god tid så blir det enkelt att skapa en bättre överblick över vad behöver göras och även se till att allting fortlöper på smidigast möjliga sätt. Skaffa en överblick över vad som behöver ordnas och skapa en prioritetslista över vad som behöver tas hand om allra först.

2. Undvik att fastna i småsakerna

Det är lätt att fastna i frågan om var man ska göra av alla småprylar, vad som behöver sparas och var sakerna egentligen kom ifrån. Försök undvika att fastna i grubblerier om alla småprylar. Märker du att tiden främst går åt till att grubbla så är det en bra idé att skifta till en mer produktiv syssla. Sträva efter att ständigt arbeta mot målet att få flytten genomförd.

3. Packa med eftertanke

Strukturerad packning är kanske det allra viktigaste när det kommer till en smidig flytt. Inte bara blir saker enklare att transportera, utan det blir även enklare att packa upp och hitta rätt bland alla saker. Noggrann packning ser även till att inget tar skada under transport eller förvaring. Det kan även bara en bra idé att ordna lite packmaterial inför flytten vilket gör det oerhört mycket enklare att packa ned även de allra mest sköra sakerna. Du kan läsa våra tips vid magasinering här.

4. Välj bra flyttlådor

Se även till att välja standardiserade flyttlådor. Genom att undvika banankartonger och liknande så minimerar du risken för att pappen ska vara behandlad med bekämpningsmedel och se även till att lådorna blir stapelbara. Bra flyttlådor är även mycket mer stabila än andra alternativ vilket innebär att det blir enklare att bära dem. Billiga flyttlådor går att köpa på Biltema eller Ikea.

5. Glöm inte myndigheterna

Att vara ute i god tid är oerhört viktigt när det kommer till den administrativa världens naturliga långsamhet. Kom ihåg att anmäla adressändring och eventuell vidarebefordring av post. Då slipper du riskera att viktiga papper inte hamnar rätt. Fundera även på vilka abonnemang och tjänster som behöver sägas upp eller justeras.

6. Överväg att anlita flyttstäd

Det kan definitivt vara hektiskt och stressfyllt att flytta. Särskilt om det handlar om en bostad som ska säljas eller inom kort tas över av någon annan. Att ordna hjälp med städningen kan i flera fall vara värt kostnaden då det skapar utrymme för dig att fokusera på det som för tillfället är mer väsentligt.

7. Magasinera för flexibilitet

Genom att välja förrådsförvaring eller magasinering så blir saker och ting inte lika tidskritiska. För många personer så leder det till ökad smidighet då det blir enkelt att mellanlagra allt som ska flyttas. Det minskar stressen gällande avflyttningsdatum och kan även förenkla städning och planering. Vi erbjuder förråd och olika förvaringsmöjligheter på Åsa Lager & förvaring.